Logo razdalje med kraji

Razdalje med kraji

Home » Blog » Nepozabno Potovanje na Tenerife: V Objemu Sonca in Vulkanov

Nepozabno Potovanje na Tenerife: V Objemu Sonca in Vulkanov

Soncni zahod Tenerife

Tenerife, čudoviti otok v Atlantskem oceanu, je destinacija, ki zagotovo ne razočara. S svojimi slikovitimi plažami, vulkanskimi pokrajinami in prijetnim subtropskim podnebjem privablja popotnike iz celega sveta. Če se odločate za obisk tega čarobnega otoka, vas čaka potovanje, polno raznolikosti in nepozabnih doživetij.

Razdalje do Tenerifa so odvisne od vaše izhodiščne točke. Otok je del Kanarskega otočja, ki pripada Španiji, kar pomeni, da se večina popotnikov odloči za letalski prevoz. V kolikor izhajate iz srednje Evrope, kot je Slovenija, se boste morali podati na pot, ki vas bo vodila preko približno 3.000 km dolge razdalje.

Najhitrejša in najprimernejša možnost za dosego Tenerifa je letalo. Partnerska spletna stran poceniletalskekarte.si vam omogoča enostaven in ugoden nakup letalskih kart za Tenerife (preverite tukaj letalske karte Tenerife). S primerjalnikom letalskih kart na tej spletni strani boste lahko hitro našli najboljše ponudbe, ki se prilegajo vašemu proračunu. Letalske karte so lahko pogosto dostopne po konkurenčnih cenah, kar omogoča udobno in hitro potovanje na Tenerife.

V kolikor pa se odločite za bolj pustolovsko potovanje, imate možnost kombinirati različna prevozna sredstva. Poletite lahko do španske obale in nato nadaljujete pot z ladjico ali trajektom. To je odlična priložnost, da doživite čar Atlantskega oceanja, medtem ko se bližate Tenerifu.

Ko pristanete na Tenerifu, vas pričakuje celoten spekter doživetij. Od obiskov čudovitih plaž, kot je Playa de Las Teresitas, do raziskovanja Narodnega parka Teide, kjer se dviguje istoimenski vulkan. Pohodništvo, vodni športi, raziskovanje lokalne kulture in kulinarike – na Tenerifu ne primanjkuje aktivnosti za vse okuse.

Ne glede na to, ali se odločite za udobno letalsko potovanje ali za bolj raziskovalno kombinacijo prevoznih sredstev, je Tenerife destinacija, ki se je splača obiskati. S svojo edinstveno lepoto, prijaznimi ljudmi in bogato ponudbo doživetij vam bo zagotovo pričaral nepozabno izkušnjo.

Otok Tenerife je največji otok v španskem otočju Kanarskih otokov in leži v Atlantskem oceanu, blizu severozahodne obale Afrike. Ta otok ima veliko za ponuditi obiskovalcem, vključno s čudovitimi plažami, vulkanskimi pokrajinami, bogato kulturno dediščino in raznoliko naravo. Tu je nekaj glavnih znamenitosti in aktivnosti, ki jih je mogoče doživeti na otoku Tenerife:

 1. Nacionalni park Teide: Ta narodni park je dom znamenitega vulkana Teide, najvišjega vrha v Španiji in tretjega najvišjega vulkana na svetu. Obiskovalci lahko raziskujejo vulkanske formacije, obiščejo opazovalnice za raziskovanje zvezd in se povzpnejo na vrh Teide s kabinsko žičnico.

 2. Siam Park: Ta vodni park velja za eden najboljših na svetu. Ponuja adrenalinske vodne tobogane, bazene z valovi, ležalnike in eksotične okolice, ki so navdihnjene s tajsko kulturo.

 3. Loro Parque: To je eden najbolj priznanih živalskih vrtov na svetu in ponuja priložnost za ogled številnih živalskih vrst, vključno z delfini, pingvini, tigri in številnimi drugimi.

 4. Mestni center Santa Cruz de Tenerife: Glavno mesto otoka je polno živahnih trgov, restavracij, muzejev in arhitekture. Prav tako je dom znane karnevalske prireditve, ki je ena največjih na svetu.

 5. Piramidi v Güímarju: To so nenavadne piramidaste strukture, ki so dvignjene v Güímarju na jugu otoka. Njihov izvor je še vedno obkrožen s skrivnostjo, kar privablja številne raziskovalce.

 6. Anaga Rural Park: Ta območje z bujnimi gozdovi, raznoliko floro in favno ter številnimi pohodniškimi potmi je idealno za ljubitelje narave. Obstaja veliko poti, ki omogočajo raziskovanje te čudovite krajine.

 7. Plaže: Tenerife ponuja čudovite plaže, kot so Playa de las Teresitas, Playa de las Vistas in Playa del Duque. Te plaže so odlične za sončenje, kopanje in vodne športe.

 8. Jezera Martianez: To so naravni bazeni v mestu Puerto de la Cruz, oblikovani s pomočjo umetnih kamnitih obal in so priljubljeno mesto za kopanje in sprostitev.

 9. Zgodovinska mesta: Na otoku boste našli številna zgodovinska mesta, kot je La Laguna, ki je uvrščeno na seznam Unescove svetovne dediščine, in La Orotava, kjer si lahko ogledate čudovito ohranjeno kolonialno arhitekturo.

 10. Kulinarična doživetja: Tenerife je znan po svoji edinstveni kuhinji, vključno s številnimi ribjimi jedmi, krompirjem “papas arrugadas” in tradicionalnimi kanarskimi omakami, kot je mojo verde.

Otok Tenerife je privlačen kraj za počitnice, saj ponuja raznoliko izkušnjo, ki združuje naravno lepoto, kulturno dediščino in zabavo. Ne glede na vaše interese, boste na tem čudovitem otoku našli nekaj, kar vam bo všeč.

Še nekaj dodatnih znamenitosti otoka:

 1. radni jezik: Uradni jezik na otoku Tenerife, tako kot v celotni Španiji, je španščina (castellano).

 2. Prebivalstvo: Otok Tenerife je dom več kot 900.000 prebivalcev, kar ga uvršča med najbolj naseljene otoke v Kanarskem otočju.

 3. Lokacija: Tenerife je del Španije in je največji otok v avtonomni skupnosti Kanarskih otokov. Nahaja se v Atlantskem oceanu, približno 300 kilometrov zahodno od obale Maroka.

 4. Lokalne posebnosti: Tenerife je znan po svojih lokalnih posebnostih in tradicijah, vključno s tipičnimi kostumi, glasbo in plesi. Otok ima tudi bogato zgodovino izročila, ki sega v čas pred špansko kolonizacijo, z vplivi Guančev, avtohtonih prebivalcev otoka. Med lokalnimi posebnostmi velja izpostaviti tudi proizvodnjo visoko kakovostnih kanarskih vin, ki so znana kot “vino de Tenerife”.

 5. Geografija: Tenerife ima raznoliko geografijo, ki sega od čudovitih obal z belimi peščenimi plažami do vulkanskih pokrajin z impresivnimi kraterji, kakršen je krater Cañadas del Teide. Obstaja tudi obsežen gozdni pas na severu otoka, kjer prevladujejo laurisilva gozdovi.

 6. Vremenske razmere: Tenerife uživa ugodno podnebje skozi vse leto, kar ga naredi privlačen kraj za obiskovalce. Na južni strani otoka je običajno bolj suho in sončno, medtem ko se na severu pojavljajo občasni deževni dnevi zaradi pasatnih vetrov.

 7. Športne dejavnosti: Otok Tenerife ponuja različne športne aktivnosti, vključno s potapljanjem, jadranjem, pohodništvom in kolesarjenjem. Prav tako je priljubljena destinacija za ljubitelje golfa.

 8. Prazniki: Na Tenerifu so prazniki pomemben del lokalne kulture. Med najbolj znanimi prazniki je karneval v Santa Cruz de Tenerife, ki je eden največjih in najbolj znanih karnevalov na svetu. Prav tako so pomembni božični in velikonočni prazniki ter lokalni prazniki, ki so posvečeni zavetnikom različnih mest na otoku.